HSP Coaching

Als je dit leest, ben je waarschijnlijk een van de vele mensen die op zoek zijn naar een baan waar ze van houden. Het maakt niet uit welk carrièrepad je bewandelt of waar je staat in het leven, soms lijkt het alsof hoe meer mogelijkheden er zijn om een baan te vinden, hoe moeilijker het is om er een te vinden die past bij jouw waarden, interesses en persoonlijkheid. Maar maak je geen zorgen – er is hulp! Als je er klaar voor bent om te leren hoe je jezelf naar de perfecte baan kunt HSP Coaching, lees dan verder. Je zou kunnen denken dat je als beginner op dit gebied niet veel hoop hebt om iets aan je huidige situatie te veranderen. Nou, dat is niet waar. Hoewel je werkelijk geen controle hebt over elk aspect van je carrièrepad (inclusief het bedrijf en de rol die beschikbaar is), zijn er manieren om ervoor te zorgen dat solliciteren naar een nieuwe baan zo gemakkelijk en stressvrij mogelijk is.

What to do first

Als u dit leest, bent u waarschijnlijk een van de vele mensen die op zoek zijn naar een baan waar ze van houden. Het maakt niet uit welk carrièrepad je bewandelt of waar je in het leven staat, soms lijkt het wel alsof hoe meer banen er zijn, hoe moeilijker het is om er een te vinden die bij jouw waarden, interesses en persoonlijkheid past. Maar maak je geen zorgen – er is hulp! Het eerste wat u moet doen, is nagaan wat u echt wilt in het leven. Wat is belangrijk voor je? Zijn er banen waarin je geïnteresseerd bent, maar waar je nog niet op hebt gesolliciteerd? Als je eenmaal hebt bepaald welke banen belangrijk voor je zijn, komt de rest vanzelf.

Stel een aantal doelen

Als je eenmaal hebt bepaald welke banen belangrijk voor je zijn, is de volgende stap het stellen van doelen voor je nieuwe baan. In welk vakgebied ben je geïnteresseerd? Bij welk bedrijf wil je werken? Wat is je carrièredoel? Als je deze doelen hebt, is het tijd om na te denken over hoe je ze wilt bereiken. Misschien wil je op papier zetten waar je naartoe werkt, zodat je het niet vergeet als het tijd is om te solliciteren. Dit helpt je gefocust te blijven en houdt je op het juiste spoor.

Zoek een mentor.

Veel mensen denken dat het vinden van een mentor een eenmalig iets is, en dat het een optie moet zijn die voor iedereen beschikbaar is. Hoewel het vinden van een mentor nuttig kan zijn, kun je ook op zoek gaan naar peer mentors. Veel mensen zullen meer dan blij zijn om een vriend te helpen als ze in nood zijn. Zoeken naar peer mentors is een van de beste dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je de juiste persoon vindt om je mentor te zijn. Peer mentors zijn mensen die zich in dezelfde fase van hun carrière bevinden als jij, en zij kunnen waardevol advies en perspectief bieden op de reis die jij maakt. Sommige mensen noemen deze persoon hun “mentorcomplex”. Als je er een hebt, zul je eerder geïnteresseerd raken in de posities die de mentor heeft bereikt, en zul je eerder geneigd zijn van hem of haar te leren.

Network, network, network

Je hebt een mentorcomplex omdat je nadenkt over wat die persoon voor jou heeft gedaan, en je wilt hetzelfde voor hen doen. De beste manier om dit te doen is door te netwerken met andere mensen in jouw vakgebied. Hoe meer banen je aanvraagt, hoe meer netwerken je zult ontmoeten, en hoe meer kansen er op je pad zullen komen. Hoewel netwerken meestal een hoop gezonde financiële implicaties heeft, is het op zich geen slechte zaak. Je hoeft niet te netwerken met iedereen die solliciteert naar een baan, je kunt ervoor kiezen je te richten op die mensen van wie je de namen herkent van vroegere banen. Als je je ogen openhoudt, zul je uiteindelijk mensen tegenkomen van wie je weet dat ze een geweldige mentor zullen zijn.

Blijf flexibel.

Als je je carrièredoelen begint te bereiken, zul je je realiseren dat je huidige baan daar niet bij past. Er zullen momenten in je carrière komen waarop je moet beslissen of je wel of niet naar een nieuwe baan solliciteert. Voel je niet slecht als je een baan moet opgeven omdat hij niet bij je past. In veel gevallen zul je inzien dat je alleen beter af bent en zul je in staat zijn iets beters te vinden. In andere gevallen zal het bedrijf u laten gaan en zult u elders op zoek moeten naar een nieuwe baan. In beide gevallen is het belangrijk dat u flexibel blijft. Je hoeft nu nog nergens genoegen mee te nemen, en dat moet je ook niet doen.

Wees niet bang om feedback te vragen.

Het heeft geen zin om bang te zijn om feedback te vragen. Een van de beste dingen die je kunt doen is een manager of een collega benaderen en vragen wat zij ervan vinden. Je bent misschien bang om hulp te vragen, maar in werkelijkheid zul je meer dan genoeg steun krijgen binnen je bedrijf als je die nodig hebt. Als je niet zeker weet hoe je dit proces moet beginnen, kun je altijd een e-mail sturen naar de afdeling personeelszaken of Human Resources. De meeste bedrijven hebben een rubriek “voorzichtig advies” waar je anoniem tips en suggesties kunt achterlaten voor je zoektocht naar een baan.

Conclusie.

Zoals je kunt zien aan de lijst van dingen die je kunt doen om jezelf te helpen de perfecte baan te vinden, is er geen einde aan de mogelijkheden op dit gebied. Of u nu een nieuwe kandidaat bent voor een baan of een ervaren manager die op zoek is naar nieuwe uitdagingen, de kans is groot dat u baat zult hebben bij het volgen van deze tips. Heeft u een “plan B” als er dingen misgaan in het leven? Zo ja, dan is het tijd om het te implementeren. Hoe eerder u ermee begint, hoe gemakkelijker het zal zijn om u eraan te houden, en hoe succesvoller het voor u zal zijn.

Categories: Algemeen